2011. május 30., hétfő

Újabb tragédia a kolozsvári Haşdeu-negyedben

Nagy Noémi. Szociális rovat. 

Egy 23 éves egyetemista ugrott le a kolozsvári 16-os bentlakás legfelső emeletéről, vasárnap hajnalban a Haşdeu diáknegyedben. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A halálesetekről elhíresült bentlakás kilencedik emeletéről vetette le magát egy segesvári egyetemista. A fiú harnadéves volt a Babeş-Bolyai Tudományegyetem matematika-informatika karán és első éves a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem kertészet szakán. Az előzetes vizsgálatok szerint tanulmányi problémái miatt lett öngyilkos.

A fiatalember a 16-os bentlakásban lakott már első évtől kezdve. A kolozsvári rendőrség szóvivője elmondta, hogy a térfigyelő kamerákon látszik, ahogy a fiú megvárja amíg az ügyeletes portás befejezi reggeli ellenőrzését, majd felmegy a kilencedik emeletre és kiugrik az ablakon. Az öngyilkosság előtt telefonos üzenetben kért bocsánatot szüleitől. A folyosókon elhelyezett kamerák felvételei alapján a gyilkosság lehetőségét rögtön kizárták.

A fiú szobatársai elmondák, hogy lelkiismeretes fiatalnak ismerték meg, akinek nem voltak alkohol problémái és hozzátették, nem hiszik el, hogy elmaradt vizsgái miatt vetett volna véget életének.

Hasonló tragédia történt tavaly júniusban, ugyanebben az épületben, amikor egy húsz éves fiatal ugrott ki a nyolcadik emeletről. Ugyan az év tavaszán pedig egy lány halt szörnyet, miután a nyolcadik és kilencedik emelet között becsúszott a liftaknába, ugyancsak a 16-os bentlakásban.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése