2011. május 30., hétfő

Böjte Csaba programját a Fidesz és az RMDSZ is támogatja


Tündérkert-adó és roncsház program a megoldás



Nem maradnak pusztába kiáltott szavak a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által összeállított Szent István Tervben megfogalmazott javaslatok, ugyanis követőkre talált A mi ügyünk címmel meghirdetett program.

Máris újul a tusnádi Papok Feredője forrás


A februárban megfogalmazott tervet vitaanyagnak szánta a szerzetes, amelyet több erdélyi hírportál is közzétett. A Szent István-terv a kárpát-medencei magyarság felemelését tűzte ki célul, az átfogó, hitre és tevékeny nemzeti öntudatra épülő elméleti alapok után Csaba testvér a gyakorlati megvalósításokra is kínál megoldásokat. A roncsautó programhoz hasonlóan képzeli el a tatarozásra érdemes épületek felújítását, a költségek fedezéséhez az állam mintegy húsz százalékkal járulna hozzá. A „tündérkert-adó” bevezetését is javasolja, amelyet az elhanyagolt táj megszépítésére fordítanának. 
Böjte Csaba jó példával jár elől

Kárpát-medence közös hazánk, így természetes, hogy elfogultan, szívünkben sok-sok irgalommal szemléljük saját világunkat. De ha őszinték akarunk lenni, akkor a csodálatos szép természeti adottságok, az évszázados templomaink köré épült rendezett településeink, és a sok-sok kedves vendégfogadó, törekvő embertársunk érdeme, elismerése mellett is ki kell mondanunk, hogy nagyon sok gond, probléma van a szülőföldünkön.”
Böjte Csaba

Kelemen Hunor is támogatja
A kulturális miniszter, a kormánypárti RMDSZ elnöke a roncsházprogramot jelen pillanatben nem látja megvalósíthatónak, de a Tündérkert és a népnevelési program szerinte is támogatandó. „Mentalitásváltásra van szükség ahhoz, hogy az emberek megértsék, a szociális segélyt azoknak kellene megkapniuk, akik valamilyen munkát is végeznek a köz javára. Régen ez így volt, menet közben azonban valami elromlott, s most újra el kell magyaráznunk az embereknek, hogy nem jó az, ha az adófizetők pénzéből valakik ingyen kapnak pénzt” – fogalmazott a szövetség elnöke.”
Makovecz Imre építész is megszívlelte a tervet


Építész, politikus, sztárok állnak az ügy mellett
Makovecz Imre Kossuth-díjas építész azt mondta: a célok elérése érdekében létre kell hozni egy szervezetet, „amihez pénz kell. Azonnal fel kell venni a kapcsolatot a szomszédos államokkal, és el kell ültetni bennük, hogy a Kárpát-medence közös hazánk". László Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a főváros XV. kerületének polgármestere előadásában kiemelte: leginkább népműveléssel és közneveléssel kellene foglalkozni, ami magában foglalná „az öntudat és a közösségi identitás formálását, a családi életre nevelést, a házasság előkészítését”, a férfiakat pedig felelősségre kellene nevelni, és tantárgyként kellene oktatni a közösségépítést.
A FideszKDNP-kormány komolyan gondolja A mi ügyünket, ezt bizonyítja a népszerűsítő kisfilm is, amelyben Szántó Dávid ismert sportriporter graffitik eltávolításával vesz részt a környezet szebbé tételében, illetve a népszerű énekesnő testvérpár, Tóth Gabi és Vera a kutya-örökbefogadásról beszélnek.
A szerzetes Budapesten beszél tervéről



Megvalósítják a tervet
Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes Szent István-tervén alapul az A mi ügyünk elnevezésű mozgalom, amelyet május 20-án hirdettek meg Budapesten. A Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány konferenciáján szó esett a parkosítást tervező Tündérkert-programról, a Szép Ház-programról, amelynek keretében többek között az elhanyagolt magán- és középületek rendbehozatalának lehetőségéről beszélnek, illetve a Kárpát-medence népnevelési és gyermekszociális programjáról. Hende Csaba, honvédelmi miniszter, szerint „A mi ügyünk elnevezésű program terve a civil szférára is épít, a politikának pedig nem szabad rátelepednie erre a kezdeményezésre” Hozzátette, hogy a program egyik részéhez hasonló kezdeményezést a magyar kormány is tervez országos szemétgyűjtő mozgalmával. 

Mihály Noémi Katalin


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése