2011. május 30., hétfő

Ha törik, ha szalad Sebastian Vettel mindig győz!

Tömegbalesetek Monacóban 

Éles futam
Sebastian Vettel nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei második versenyét.
Az 56 körös versenyben, német pilótát a brit Jenson Button követte illetve harmadik helyen végzett a német Nick Heidfeld.
Monte Carlo mindig is arról volt híres, hogy szűk utcácskáinak köszönhetően, mindig történik valami. Az idei Forma1 futam Nagy Díján is erős volt az adrenalin ugyanis a versenyzők nem győztek feleszmélni az egymást követő balesetektől.
Már szombaton elkezdődött az éles küzdelem a Forma1 „bajnokai” között. A hivatalos futam előtti időmérő edzés nem ment a leg zökkenő mentesebben.  Sergio Pérez óriási balesetet szenvedett, a Q3 leintése előtt pár perccel. Az alagút utáni féktávon lévő bukkanó miatt autója irányíthatatlanul csúszott át, egyenesen az ún. Tecpro-bálákból épített falba.  Az időmérő edzés negyven percig szünetelt, míg a versenyzőről kiderítették, hogy nem szenvedett komolyabb sérüléseket és versenyjárgányát is helyre tudták hozni.

Sergio Peréz ijesztő balesete itt látható

A baleset hatással volt a többi többi versenyzőre is. Világbajnokunk Hamilton, a Q1 és Q2 nyertese, csak hetedik helyről indulhatott.  Roseberg nyolcadik lett, Alonso besurrant a negyedik helyre Schumacher elől.

Top 10 - Időmérő Edzés, Monacói Nagydíj

1.  1.  S. Vettel – 1:13.556
2. 2.   J. Button – 1:13.997
3. 3.   M. Webber – 1:14.019
4. 4.   F. Alonso – 1:14.483
5.5.   M. Schumacher – 1:14.682
6. 6.   F. Massa – 1: 14.877
7. 7.   L. Hamilton – 1:15.280
8. 8.  N. Rosberg – 1:15.766
9. 9.   P. Maldonado – 1:16.528
10. S. Pérez - -

Ha azt hisszük mély levegőt vehetünk, nagy tévedés a vasárnapi futamot sem kerülte el a kellemetlen helyzetek sorozata. Ritka eseménynek számít a Forma1 történetében, hogy a hetedik futam előtt leállították a Nagy Díj versenyt, ugyanis több versenyautó sérült meg Vitali Petrov orosz pilóta balesete következtében.  A karambolozott pilótát, később mentővel hoztak ki a körpályáról.
 Boxba:  

Korházi hírek
Sergio Pérezt és Vitalij Petrovot is a helyi Grace hercegnő kórházba vitték a tömegbaleset után. Pérez, aki egy nappal korábban balesetezett elővigyázatosság képpen, teljes kivizsgálásnak vetették alá.
Petrov bokáját fájlalja, de az orvosok nem gyanakodnak csonttörésre vagy egyébb komolyabb sérülésre.

Dühös Hamilton: 


Lehülyézte Massát és Maldonadót. Rohadtul nevetségeseknek nevezte még a sportfelügyelőket is. Lepontozták előzési kisérletei miatt, ugyanis összekoccant Felipe Massa Ferrárijával, majd a verseny leintéseután Pastor Maldonadóval is ütközött. Mindezt arra fogja, hogy vele azért szigorúbbak mert fekete.

Hamilton ütközései a Monacói futamon:

2.     2. A 33.as körben Bebújt Massa mellé
4           4. Felkente Maldonádot a falra

Végül a húsz pont büntetésén kívül, Hamiltont nem követték tovább a sportfelügyelők. Megtarthatta 6. Helyezetét.

Csitt-csatt! Ez van!

Fernando Alonso a Monacói Nagydíjon idei legjobb eredményét érte el. Annak ellenére, hogy Felipe Massa, Hamiltonnal ütközve csapódott az alagút falának.
Alonsonak esélye lett volna az első helyezeten végzett Vettet lekörözésére, hiszen 18-cal kevesebb kör volt a gumijában, mint a Red Bull-os ellenfelének. De mivel a baleset miatt a futamot megszakították esélye elsuhant.

Sebastian Vettel a kétszeres világbajnok!
"Nagyon boldog vagyok, a csapatnak nagy szüksége volt erre az eredményre az elmúlt hetek nehézségei után. Hét nappal ezelőtt Barcelonában másfél perccel voltunk lemaradva a győztestől és leköröztek bennünket. A mostani hétvége sokkal jobban alakult, ez jó motiváció a srácoknak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése