2011. június 9., csütörtök

Vérszívók és farkasok győzelme az idei MTV Music Awards díjátadón

    Csillogás, lélegzetelállító ruhák, sztárkavalkád és poénzuhatag volt jellemző az idei, június 5-én, vasárnap Kaliforniában megrendezett MTV Music Awards gálájára. A piros szőnyeget ellepték a hírességek, az ott tolongó rajongók pedig azt sem tudták, merre kapkodják a fejüket.


    Érdemes tudni, hogy az MTV Movie Awards trófeáit nem a szakma, hanem a nézők – azaz elsősorban a tini korosztály – ítélik oda online szavazással, ennek megfelelően a hangulat is sokkal felszabadultabb, mint például egy Oscar díjátadón.
A műsorvezető szerepét Jason Sudeikis töltötte be, aki a Saturday Night Live csapatának szerves része immár 2004 óta. Ezért sem lepett meg (túlságosan) senkit amikor a „Másnaposok 2”-ből válogatott humoros jelenetekkel indította a műsort.



Forrás: www.mtv.com
     Ebben az évben  is a Napfogyatkozás tarolt, ami azt jelenti, hogy alkotói három éven át egyhuzamban vezették a népszerűségi listát. A Twilight saga harmadik része öt szobrocskával lett gazdagabb, a Legjobb film, a Legjobb férfi alakítás, a Legjobb női alakítás, a Legjobb csók és a Legjobb harc kategóriákban gyűjtött be díjakat. Mindez pedig keveseket lephetett meg, hiszen a gála promó videóiban is a "vámpír", a "farkas", valamint a két tűz között álló hősszerelmes lány kapták a főszerepet. Egyértelmű tehát, hogy velük lehetett a legsikeresebb reklámot készíteni az eseményről, ők voltak már jó előre az est sztárjai.






     Emma Stone sem maradt arany popcorn díj nélkül, ő a Legjobb vígjátékbeli alakítás kategóriájában jeleskedett, a Legjobb gonosz pedig Tom Felton lett, Harry Potter és a Halál ereklyéi első részéből.
     A már ismert filmjelenetek vetítése után következett a meglepetés a nézők számára, először láthattak ugyanis részleteket a Harry Potter befejező részéből, a Twilight saga mindent lezáró, utolsó epizódjából és Steven Spielberg  "Super 8" című legújabb mesterműjéből is.

A gálán a tinisztárok mellett a szakma tapasztaltabbjai is szép számban vettek részt: Jim Carrey, Patrick Dempsey, Cameron Diaz, Emma Stone, és a filmek világába szőke jogászhallgatóként berobbant Reese Witherspoon is, aki elnyerte az Életmű díjat (Generation Award).




Forrás: Red Lemon Media 

 A 2011-es MTV Movie Awards győztesei, kategóriánként összegyűjtve a következők:

Legjobb film
Alkonyat – Napfogyatkozás

Legjobb női főszereplő
Kristen Stewart – Alkonyat – Napfogyatkozás
Legjobb férfi főszereplő
Taylor Lautner – Alkonyat – Napfogyatkozás
Legátütőbb alakítás
Chloe Moretz – Ha/Ver
Legjobb harc
Robert Pattinson vs. Bryce Dallas Howard és Xavier Samuel – Alkonyat – Napfogyatkozás
Legjobb csók
Kristen Stewart és Robert Pattinson
Legjobb gonosz
Tom Felton – Harry Potter
Legdöbbenetesebb pillanat
Justin Bieber – Never Say Never
Legjobb “Badass” főszereplő
Chloe Moretz – HA/VER
Legrémisztőbb alakítás
Ellen Page – Eredet
A legjobb “A” listás filmre utalás
Alexys Nycole Sanchez – “I want to get chocolate wasted!” – Nagyfiúk
Legjobb vígjáték alakítás
Emma Stone – Könnyű nőcske

     Összességében az idei MTV Movie Awards gálája jobb hangulatban és poénosabban telt, mint eddig valaha: Lehet, hogy épp ezért nem csak a nézők, de a sztárok is kíváncsian és türelmetlenül várhatják már a 2012-es díjosztást.