2011. április 5., kedd

BBC sorozatajánló: Sherlock

 Szereted a Houset? Elnyerte a tetszésed az immár több mint egy éve kiadott Sherlock Holmes mozifilm? Szereted a rejtvényeket, megoldásra váró rejtélyeket?
Akkor ajánlom neked a 2010-ben napvilágot látott Sherlock című, egyelőre 3 részt megért brit sorozatot. Meggyőztelek? Biztosan nem ez a legjobb reklámszöveg, amit olvastál, de ha felkeltettem az érdeklődést, akkor megérte. Hátha még tovább is olvasod :P



Szóval adva van ez a Sherlock. Tévés műfaj, a BBC csatorna készítette. 90 perces részei duplaannyi szórakozást nyújtanak, mint az átlag 45 perc, úgymond 6 átlagos sorozatrésszel érnek fel. Nem minisorozat és nem film. Sorozat. Bár nem a szokásos értelemben.

És hogy mi a jó benne? Elsősorban egyedi. Egy modern környezetben játszódó három részre osztott detektívtörténet, részenként 1-1 rejtéllyel, és a 3 különálló történetet összekötő szállal. Adva van tehát az antiszociális, Dr. Housera és a Robert Downey Jr. által alakított Sherlock Holmesra is hasonlító főszereplő. Aki House-t szereti, az Sherlockot is kedvelni fogja. Nemrég olvastam egy bejegyzést Hover Zsolt blogján, amelynek egyik bekezdése a House - Sherlock Holmes hasonlóságról szól. IDE kattintva lehet elolvasni.



Szereposztás: a teljesség igénye nélkül, csak a két főszereplőt szeretném kiemeleni, hiszen ők viszik el az egész sorozatot.

Sherlock HolmesBenedict Cumberbatch.Lehetett látni az Atonementben (Vágy és vezeklés), továbbá a The Other Boleyn Girlben.(A másik Boleyn lány) Nekem mindenesetre ez az alakítása marad meg a legjobban, gondolom másik is vannak (lesznek) így.

 Dr. John Watson: Martin Freeman. Őt Edgard Wright minőségi vígjátékaiban láthatta feltűnni a nagyérdemű: Hot Fuzzban (Vaskabátok) és a Shaun of the Deadben.(Haláli hullák hajnala). De ami érdekessé teszi őt sokunk számára az a jővőbeni alakítása, ahol nem másnak, mint Zsákos Bilbónak a bőrébe fog bújni a két részre bontott Hobbitban, amit 2012-ben láthatunk, második részét pedig egy évvel később.


Az alkotásról részletesebb információkat többek között a sorozat IMDb honlapján, vagy a Wikipédia szócikkében lehet találni, természetesen angol nyelven.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése