2011. április 5., kedd

(Új média) Másnaposságra is

Deák Anita - Az angol kutatók újabb érdekes kutatásba kezdtek. A hétköznapoktól eltérően ezúttal az alkohol kedvelők mindennapjain akartak enyhíteni, ugyanis a másnaposságra keresték a gyógyírt és állításuk szerint meg is találták.

A legtöbb ember szörnyen érzi magát egy alkohollal átmulatott éjszaka után és hihetetlenebbnél hihetetlenebb megoldásokat találnak ki a tünetek enyhítésére. Ahogy az alábbi videóban is látható a klasszikus kávé ivástól a felpofozásig rengeteg módszer alkalmazható.


Valószínűleg a kutatók is szembesültek már a másnaposság problémájával, és mivel a banánevést nem találták elég hatásos gyógyírnek komoly kutatásba kezdtek ezen a téren. A Dr. Michael Oshinsky vezette kutatócsoport patkányokon kereste a másnaposság ellenszerét. 

Bizony az emberek és a patkányok sokban hasonlítanak egymáshoz, például az ők szemük is érzékenyebb lesz a túl sok alkoholtól. Hogyan állapították ezt meg? A külön erre a célra kifejlesztett szenzorok segítségével, amelyek a patkányok arcát és szemkörnyékét vizsgálják, innen lehet tudni, ha az illető patkány fejfájással küzd.
Számos teszt végrehajtása után a kutatók sikeresen megállapították, hogy a másnapossági fejfájást a dehidratáció okozza, legjobb gyógyírként pedig a koffein és aszpirin, illetve ibuprofen kombinációját állapították meg.


Úgy látszik  a tökéletes kúrát ezúttal sem sikerült megtalálniuk, viszont nekik köszönhetően mostmár jobban megérthetjük a fejfájás okát és azt is megtudhattuk, hogy a színes italok utáni másnaposság állítólag sokkal rosszabb, mint amit színtelent társaik okoznak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése