2011. április 20., szerda

Macieső várható

A korábbi évek nagy sikerére való tekintettel idén is plüssállatokat lehet a játéktérre dobni a magyar jégkorong-válogatott világbajnoki mérkőzésen. Ezúttal a spanyolok elleni találkozó első hazai góljánál indul a macieső.
Galériánk megtekintéséhez klikk ide
Három évvel ezelőtt szervezték meg az első Dobj egy macit! akciót az anyaországban, és a Miskolci Jegesmedvék kezdeményezését átvette idővel a Magyar Jégkorong Szövetség. 2009-ben a finnek vendégszerepeltek Budapesten, ahol az akkori mérkőzés egyrészt különleges volt Ocskay Gábor mezének visszavonása, de a macieső miatt is. Mint az alábbi videón jól látható, tömérdek plüssállatot dobáltak akkor a jégre a nézők a játékokat pedig rászoruló gyermekek kapták meg később. 



Idén is alakalom nyílik szurkolói jótékonykodásra, hiszen az MJSZ tegnapi közleménye szerint ismét megrendezik az akciót. A szervezők arra bíztatják az érdeklődőket, hogy a budapesti Papp László Sportarénában zajló divízió 1-es jégkorong-vb negyedik fordulójára plüssállatokkal érkezzenek, amelyektől az első magyar találat után „megszabadulhatnak”. A házigazda válogatott Spanyolországgal mérkőzik pénteken, és a rendezők választása nem véletlenül esett erre az összecsapásra, hiszen az ibériai nemzeti csapat papíron a legkönnyebb ellenfél.          

Bár a magyarok eddigi szereplését elnézve, alighanem mindegy lett volna, melyik mérkőzésre tűzik ki a maciesőt, hiszen Ted Sator szövetségi kapitány csapata 12 vágott két meccs alatt: hatot a hollandoknak és hatot a dél-koreaiaknak.

Galériánk megtekintéséhez klikk ide
A Dobj egy macit! mozgalom egyébként "Teddy bear toss" néven Észak-Amerikából indult. A legenda szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában, az Egyesült Államokban és Európában is elterjedt, és mostanra szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók.