2011. május 30., hétfő

Edwárd király tüzes haragja

Tömegmészárlás Welszben


Forró hangulat Welszben
Miután meghódította Welszet, az angol király, Edward elutazott, hogy szemügyre vegye az új tartományt. A látogatásnak azonban véres vége lett.
Először az újonnan hódított terület természeti kincseit nézte meg az uralkodó, majd a Montgomery család vendégeként vacsorához ült a nemesekkel. A feszült hangulatot a király csak fokozta azzal, hogy arra kérte vendéglátóit, igyanak az egészségére. A közelmúlt eseményei azonban még élénken éltek az urakban, a király pedig a helyi énekesekhez fordult. Három dalnok jött egymás után, de dicsérő szó nem hagyta el ajkukat, nem feledték a véres hódítást. Edward dühében máglyahalálra ítélte őket, a szolgáival pedig előkerestette az összes helyi bárdot. Egyik sem volt azonban hajlandó dicsérő éneket zengeni, mind a máglyán végezték. A jelentések szerint az eseményeknek összesen ötszáz halálos áldozata volt, mind welszi származású énekes.
           Bizonyos információk szerint Edward király a welszi történések után alvászavarral küzd, és egyes források szerint pszihés problémák is jelentkeztek.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése