2011. május 30., hétfő

(Új média) Zebra lett a milánói ördögből!

Lőrincz György. A Torinói Juventushoz igazolt Andrea Pirlo. A 49-szeres olasz válogatott labdarúgó a nagy rivális AC Milant hagyja ott a zebrák kedvéért, jelentette be a Corriere dello Sport olasz sportújság.





A Mircea Lucescu által felfedezett labdarúgónak idén nyáron ér véget a szerződése a milánói ördögökkel, a klub vezetősége pedig már több alkalommal hangoztatta, nem kívánnak hosszabbítani a 32 éves játékossal. Ennek oka a hírek szerint Pirlo fizetése, ami 6 millió euróra rúg, illetve, hogy a Milan rendelkezik fiatalabb játékosokkal is, akik képesek pótolni őt.



Andrea Pirlot a Juve mellett más klubokkal is kapcsolatba hozták az elmúlt hónapokban, hírek terjengtek, hogy az FC Barcelona és a Chelsea is érdeklődött utána. Ez utóbbinál volt edzőjével, a szintén olasz Carlo Ancellottival dolgozhatott volna ismét, azonban a veterán középpályás végül úgy döntött, nem hagyja el Olaszországot.



A Juventus nem a legjobb formáját hozta ebben a szezonban, jelenleg a hetedik helyen állnak, három pontra a hatodik, még Európa Ligás szereplést érő helytől. Luigi del Neri vezetőedző valószínűleg távozik a csapattól, a klub vezetősége pedig egy újjáépítést tervez, reménykedve, hogy az Öreg Hölgy a következő szezonban bajnokesélyes lehet. Ennek az első igazolása tehát Andrea Pirlo, aki ingyen, lejáró szerződésű játékosként írt alá három évre a Juventusszal.

Pirlo a következő szezonban csapattárs lesz Marchisióval és Quagliarellával


Jó a trikód, én is ilyet szeretnék :)



Andrea Pirlo karrierje:





Pirlo 377 mérkőzésen 44 gólt szerzett a Milánban, a válogatott mezt 64-szer ölthette magára, és nyolcszor ünnepelhetett gólt. Ezek közül néhány:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése