2011. május 30., hétfő

Második évfordulóját ünnepelte a református szeretetszolgálat


Sógor Árpád református lelkész, a Református Telefonos Szeretetszolgálat (RTSZ) munkatársa tartott indító beszédet az évforduló sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztató helyszíne, a Bocskai tér 15. szám alatt talalható szervezet székhelye volt, melyet az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK) nemrég utalt ki az RTSZ szmámára, jegyezte meg Sajó Norbert ügyvezető, majd a  kolozsvári magyar üzletembereknek, akik eme nehéz gazdasági helyzetben is támogatják az RTSZ-t, illetve Kovács Sándor római katolikus főesperesnek és a Szent Mihály plébániának köszönte meg a segítséget – A  legtöbben Kolozsvárról (82 százalék) hívtak; ám összesen 53 településről fogadtunk hívásokat. A betelefonálók 40 százaléka a 66–85 éves korosztály közül kerül ki. A betelefonálók közül 17 százalék csak azért hívott, mert felajánlotta a segítségét – magyarázta elégedetten Sajó Norbert.
Ami a szeretetszolgálat terveit illeti, már megérkeztek a látáskárosultak által igényelt hangoskönyvek, amelyek jelképes összegért már kikölcsönözhetőek. Továbbá az is elképzelhető, hogy a kolozsvári szolgáltatást kibővítik: a megszokott pénteki nap mellett, egy másik nap is hívható lesz majd a 0264-565656-os vezetékes telefonszám.

 Kontz Linda



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése