2011. március 14., hétfő

Reng, robban, rosszabbodik- Japán célkeresztben

2011. március 14., hétfő, 13:49
Sugárfertőzés miatt felfüggesztették a mentést az amerikaiak

Alacsony szintű sugárzást észleltek 17 amerikai katona szervezetében, akik a japán Miyagi prefektúrában segédkeztek a mentési munkálatokban - közölte hétfőn a Kyodo hírügynökség. A japán partokhoz érkezett amerikai hajóflottát ezért visszarendelték a nyílt tengerre.

2011. március 14., hétfő, 12:49
Sokba kerül a japánoknak a földrengés

Az éves japán hazai össztermék (GDP) 3 százalékának megfelelő kárt okozhatott a japán földrengés- és szökőár-katasztrófa, londoni pénzügyi elemzők hétfőn közzétett első számszerű becslései szerint. Citybeli szakértők azonban azt is jósolják, hogy az újjáépítési kiadások támasztotta keresletnövekmény a későbbiekben többet ad hozzá a japán gazdaság teljesítményéhez, mint amennyivel a természeti csapás az idén csökkentheti a növekedést.

2011. március 14., hétfő, 12:36
Újabb robbanásveszély?

Elfolyt a földrengés sújtotta, észak-japáni Fukusima-1 atomerőmű 2. számú reaktorának hűtővize is hétfőn, de az üzemeltetőnek egyelőre sikerült különböző módszerekkel megoldania a hűtést, így nem áll fenn a túlhevülés veszélye - közölte a cég, az Electric Power Co (TEPCO).

2011. március 14., hétfő, 09:16
Több mint tízezer áldozat, "hármas tömegkatasztrófa" Japánban

Egyedül a Mijagi prefektúrában valószínűleg meghaladja a tízezret a pénteki japán földrengés, illetve az utána következő szökőár halálos áldozatainak a száma.A Japánt sújtó földrengés, szökőár és az atomenergetikai szükséghelyzet összesített kárösszege több lehet százmilliárd dollárnál is – vélik amerikai biztosítási szakemberek. Eddig összesen 450 ezer embert telepítettek ki lakóhelyéről a természeti csapás miatt Mijagiban és öt másik prefektúrában.

Lengyel Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése