2011. június 7., kedd

X. alkalommal is TIFF



Transilvania International Film Festival június 3 és 12 között ismét életrekelti a város központját. A vetítések megszokott helyszínei az Arta ( Művész ), Victoria ( Győzelem ), Florin Piersic mozik és a Főtér. Románia legfontosabb mozis eseménye, a régebbi alkalmakhoz képest, idén sokkal vonzóbb és színesebb rendezvénysorozattal lepi meg a fesztivál résztvevőit.  Koncertek, kiállítások, szenzációs produkciók és meglepetés előadások, amelyek tíz napon keresztül igazi kulturális fővárossa alakítják Kolozsvárt.” – közölték a szervezők.



A Cannes-i fesztival után, Kolozsvár főterén hódított teret a mozi világa. Számos híresség érkezett a X. alkalommal megrendezett TIFF megnyitóra (június 3) péntek délután, többek között: Monica Barladeanu és Ozana Oancea színésznők, Melania Ursu, Michael Madsen és Bobby Păunescu rendezők, Sorin Apostu polgármester, Guttman Szabolcs, Boros János, Camelia Tise, Gheorghe Funar.

A fesztivál központja fokozatosan megtelt, majd közel kétezer emberhez fordulva Tudor Giurgiu, a Tiff igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és arra bíztatott mindenkit, hogy vegyenek részt a film vetítéseken, kiállításokon és a színházi előadásokon.

100% különleges események néven fut a mai napra tervezett rendezvénysorozat, amelynek néhány jellegzetessége a  tematikus buli, az egyedi előadások és a meglepetés meghívottak, illetve este 21:30-tól a Creative Monkeyz, Robotzii online sorozat, összes (19) epizód vetítésére kerül sor.

A holnapra tervezett Magyar Nap keretén belül a hat legsikeresebb magyar filmet vetítik.
Az idéni „must see” tíz film névsora: http://filmreporter.ro/10-filme-de-vazut-neaparat-la-tiff .

A június 12-ig tartó fesztivál programját továbbá a TIFF hivatalos oldalán tekinthetik meg, június 6-tól a jegyek on-line is megvásárolhatóak www.tiff.ro, PROGRAM menü -> FILME, regisztrálás szükséges.



Kontz Linda




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése