2011. június 7., kedd

Alkoholmentes Kolozsvári Magyar Napok
  
Sörsátrak nélkül, de egy hétig fog ünnepelni a város augusztus 15. és 21. között, a Kolozsvári Magyar Napokon alkalmával, amelynek fénypontját a Száztagú Cigányzenekar fellépése jelenti.
A Magyar Napokat idén is az EMNT valamint az RMDSZ szervezi, de a munkájukat számos civil szervezet segíti majd. A Kolozsvári Magyar Diákszövetség is részt vállal az akadálytalan lebonyolításban koordinálva az önkéntesek munkáját és segítséget nyújtva a sportrendezvények megszervezésében.
A rendezvény minden estéjén koncerttel várják az érdeklődőket. Hétfőn a Kistehén Tánczenekar, kedden a Benkó Dixieland Band, szerdán Rúzsa Magdi, csütörtökön Charlie, pénteken a Deák Bill Gyula Blues Band, szombaton a Kolozsvári Filharmónia és a Kolozsvári Magyar Opera zenél majd.
Az előző évhez mérten újdonságokkal is kecsegtet a Kolozsvári Magyar Napok.Az idén élőzenés némafilm-vetítéseket élvezhetnek az érdeklődők, vagy megtekinthetik a Váróterem Projekt által bemutatott 12 órás színházi maratont.
A sétálóutcák biztosítják a helyszínt képzőművészeti, irodalomi, filmes, színházi, zenei rendezvényeknek. A kézművesség, gasztronómia, borászat is teret kap az idei Magyar Napokon.
A rendezvény főszervezője, Gergely Balázs, elmondta „Célunk, hogy a Kolozsvári Magyar Napok, Erdély éves kulturális közönségtalálkozójává nője ki magát, erős családbarát jelleggel, fiataloknak és időseknek is szóló programmal”. 

Lengyel Beáta 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése