2011. május 15., vasárnap

Rekordöntögetés az idei ETDK-n

Online sajtó - Berkeczi Zsolt
   Számos szempontból rekordokat döntött a vasárnap este ünnepi gálaesttel véget ért XIV. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia: 228 dolgozat, 270 résztvevő, 106 zsűritag, 27 szekció és több mint százötven díjazott.  A záróünnepséget olyan szaktekintélyek tisztelték meg jelenlétükkel, mint dr. Soós Anna a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) Tudományos Tanácsának elnöke, és  dr. Veres Valér a KMEI elnöke. A konferencia fővédnöke dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt. 
   A Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet által szervezett tudományos verseny záróünnepsége az Auditorium Maximumban vette kezdetét a Gheorghe Dima Zeneakadémia végzős hallgatóinak szimfónikus koncertjével. 
Orbán Eszter felvételei
   A hangversenyt követő köszönőbeszédekben Talpas Botond, a KMDSZ elnöke azt mondta: büszke rá, hogy mára az ETDK egy fontos mérföldkő az erdélyi kutatók tudományos életében és ígéretet tett arra, hogy a diákszervezet jövőben is igyekszik megszervezni a szakmai rendezvényt. Vetési Imola (képünkön), a konferencia stratégiai koordinátora szerint a szervezőkre és versenyzőkre egyaránt igaz volt, hogy mertek álmodni, így az ötletgazdák lelkesedése visszatükröződött a dolgozatok szerzőin is. Vetési hozzátette, hogy a sok dolgozat nem csupán számbeli, hanem minőségbeli eredmény is.
    A beszédek után kezdetét vette a díjátadó, amelyben több, mint 150 díjazottnak adták át jutalmát. A szekciók első három helyezettje pénzjutalomban részesült, a legjobbak pedig 2013-ban, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián mutathatják be dolgozataikat. A tudományos munkák eredményeit az Erdélyi Magyar Adatbankban is publikálják.
    Az eredményhirdetés után, a rendezvény záróakkordjaként állófogadásra hívták a résztvevőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése