2011. március 21., hétfő

Példátlan kivégzéssorozat a brit tartományban

Hétfő hajnalra virradóan tömeges kivégzésre került sor Nagy Britannia, Wales nevű tartományában. Az odalátogató, zsarnoki uralmáról híres Edward király, a neki rendezett lakomát követően több mint ötszáz helyi énekest végeztetett ki, miután azok nem voltak hajlandóak elfogadni őt uralkodójukként, megtagadva a neki kijáró tiszteletadást, dícsőítő ének formájában.
            A király azután határozta el, hogy meglátogatja országa eddig számára ismeretlen tartományát, miután sikeresen meghódította és uralma alá hajtotta a szigetországot. Uralmának megszilárdítása érdekében a tejhatalommal bíró király egy két hetes körút keretében járta be országának, eddig meg nem látogatott részeit, aminek állomásain főurai kastélyában szállt meg.  

A helyszínről menekülni kényszerülő bárd (Thomas Jones felvétele)

            Ennek a lépésnek megtétele valószínűleg abból az uralkodói megfontolásból indult ki, miszerint a nemrég trónra került király kíváncsi a nép róla alkotott véleményére, facebook és new média hiányában azonban kénytelen volt a személyes kapcsolatfelvétel útját választani. Az Arany János hírügynökség adatai szerint a király a montgomery-i látogatása során, vacsora közben döntött úgy, hogy a helyi énekesek megszólaltatásával hinti el propagandáját a nép között, de mint kiderült a bárdokként titulált lantos mesterséget űző zenészek nem voltak hajlandóak a király öncélú propagandáját hirdetni, ezért az uralkodó ott helyben, végrehajtói hatalmának érvényt szerezve, mindannyiukat máglya általi halálra ítélte.
            A kivégzést követően a király távozott a helyszínről, rosszullétre hivatkozva. A lordmajor hivatalos nyilatkozata szerint lakhelyére visszavonulva, nem kívánja kommentálni az eseményeket. A többi nagyhatalom uralkodói tehetetlenek, ha a királyt lemondásra szólítanák fel tette miatt, az háború kitöréséhez is vezethet.

Az ominózus vacsoráról készült elrettentő felvétel

            Az eseményekről sajátos hangfelvételt készitett az országban tartózkodó Echo of Dalriada nevű tudósitócsoport, amely három részre tagolva hallgatható meg itt: 1, 2, 3.

Tamás Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése