2011. március 21., hétfő

Kegyetlen mészárlás Wales-ben

Ötszáz velszi lantost végeztetett ki Edward, angol király szombatról vasárnapra virradó éjszaka. A máglyahalálra ítélt zenészek az uralkodó éljenzésére vonatkozó parancsot tagadták meg. Egyes források szerint a királyon az eset után az őrület jeleit fedezték fel.

A király a délelőtt folyamán érkezett Wales-be, látogatásának célja – amint az egy korábbi nyilatkozatából kiderült – a tartomány gazdagságának ellenőrzése, valamint a lakosság hangulatának megtapasztalása volt.

Éjszaka az egyik helyi várban szállt meg, az itt tartott fényűző lakomára – a polgármesteri hivatal több alkalmazottja mellett – a település három ismert lantosa is hivatalos volt.

Edward a lantosokat egyenként szólította fel arra, hogy saját személyét és tetteit dicsőitő dalokat adjanak elő, az énekesek azonban kivétel nélkül nemet mondtak.

Ezt követően, az uralkodó parancsára, a tartomány minden olyan lantosát kivégezték, aki ellenszegült a felszólításnak - ötszáz embert égettek meg máglyán a helység főterén.

Edward király tegnap délben kíséretével együtt visszatért Londonba, kastélyát azóta nem hagyta el, a szombat éjszakai eseményeket pedig nem kommentálta.

A királyi udvar egyik, magát megnevezni nem kívánó alkalmazottja lapunknak elmondta – az uralkodó vasárnap éjszaka hallucinált és kivehetetlen szavakat kiáltozott.

A velszi rendőrség eljárást indított az ügyben.

Kőrőssy Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése