2011. április 22., péntek


Alig hetvenen várták Tolvai Renátát

 Alig hetven személy gyűlt össze kedd este Kolozsváron az Obsession klubba Tolvai Renáta és Kökény Attila, a 2010-es Megasztár műsor első két nyertesének koncertjére. Az énekesek Marosvásárhelyről érkezve léptek fel a színpadra az erdélyi turnéjukon.

A koncertet fél tizenegykor kezdte Kökény Attila, akit a színpad előtt levő néhány ember vastapssal fogadott. A kevés nézőközönség miatt érezni lehetett az énekes feszültségét. Azonban amikor Tolvai Renáta, a nagyváradi Emanuil Gojdu Főgimnázium végzős tanulója a színpadra lépett a két táncos lánnyal, a színpad előtti tér megtelt rajongókkal. A közönségben ott volt az énekesnő nagymamája és nagynénje, akik büszkén figyelték a húszéves lány minden mozgását. Renáta két éves kora óta énekel, és ezzel szeretne foglalkozni a későbbiekben is. A Francisc Hubic Művészeti Iskola könnyűzenei szakán tanul tizennégy éves kora óta. Az egyik évben első helyezett lett az Eurorégiós Dalversenyen, melyet a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok közösen szerveztek, 2009-ben második helyezést ért el a mamaiai könnyűzenei fesztiválon. 2010-ben a Megasztár című tehetségkutató műsorban mutatta meg tehetségét, amit meg is nyert. Övé lett az Év Hangja cím és egy aranymikrofon, ami a győzelmet jelképezi. Jelenleg Budapesten élvezi a három évig kötött szerződésnek köszönhető lakását, autóját, és különböző turnékon léphet fel.
A kedd esti koncertre Marosvásárhelyről érkezett Kolozsvárra a két csillag, akik most erdélyi turnén bizonyítják tehetségüket. Attila hat, míg Reni nyolc számmal készült erre az estére: elénekelte a Poker Face, Crazy in Love, Szerelem az utolsó vérig,  Proud Mary, Crazy, Single Ladies, Only girl című számokat, és a Mindig az a perc a legszebb perc dallal zárta a műsort. Természetesen visszatapsolták. Az énekesek szerint „csodálatos volt a közönség”, vízhangzott a hangjuk az óriási teremben és hétszáz embert is kitettek.
„Örülök, hogy itt lehettem közöttetek, és itt énekelhettem, hiszen itthon izgulok és énekelek a legjobban.” – köszönte Tolvai Renáta a fogadtatását. A koncertet buli követte. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése